Kókuszos csiga

no

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók a tetejére:






Elkészítése:

A 15 dkg vajat és a cukrot felolvasztjuk 1 bögre tejben, majd hozzáöntjük a többi tejet és langyosra melegítjük úgy, hogy a cukor felolvadjon. Egy csészébe kiöntünk belőle kb. fél bögrényit, feloldjuk benne az élesztőt és elkeverjük tojással. Ezt összekeverjük a maradék langyos tejjel. Az egészet beleöntjük a lisztbe, a csipetnyi sóval, majd jól kidagasztjuk. Kb. 45-50 perc alatt a duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez a vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliával. A tésztát kettéosztjuk, majd kinyújtjuk, lekenjük a töltelékkel, feltekerjük mint a beiglit, majd felszeleteljük kb. 4 cm-es darabokra és kivajazott tepsibe tesszük. Mindegyiknek az oldalát megkenjük olajjal, és szorosan egymás mellé tesszük a tekercseket. A tejszínt, a cukrot és a vaníliát összekeverjük, majd mindegyik csigát megkenjük vele. Kb. 170 fokos sütőben sütjük. Amikor már félig megsült, mégegyszer megkenjük a tejszínes cukorral, majd teljesen megsütjük.

JÓ ÉTVÁGYAT!